Ulaştırma Dersi Kapsamında Siirt İli KGM Şantiyelerine Teknik Gezi 08/12/2022

Ulaştırma dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÜNAL öncülüğünde, Siirt 94 Şube Şefi Sayın Recep ASLANHAN rehberliğinde Siirt İli sınırlarında KGM sorumluluğunda bulunan şantiyeler ziyaret edilmiştir.

İlk olarak yapımı devam eden Siirt Üniversitesi yolunun kaplama tabakasının serim aşaması Şantiye Şefi Özkan YETİŞTİRİCİ tarafından detaylı olarak anlatılmıştır. Öğrenciler derste görmüş oldukları teorik bilgileri, uygulama kısmıyla birleştirme imkanına erişmiştir.

İkinci olarak Kurtalan ÖRENSAN Şantiyesine gidilmiş, Şantiye Şefi Özkan YETİŞTİRİCİ sorumluluğunda olan forekazık uygulamaları yerinde görülmüştür.

Bahadır Şirketler Grubu Şantiye Şefi Ekrem KOÇ sorumluluğunda bulunan Pervari yolu üzerindeki Viyadük İnşaatı yine yerinde görülmüş, proje kapsamında yapılan forekazık uygulamalarına öğrencilerle birlikte süreklilik testi yapılmıştır. Bahadır Şirketler Grubu şantiyesinde yemek eşliğinde Viyadük Projesinin süreci, Şantiye Şefi Ekrem Bey tarafından detaylı olarak anlatılmıştır.

Bitlis Çayı üzerinde bulunan yapımı 7 yıl süren 900 metre uzunluğundaki Çelik Köprü, Şantiye Şefi Zaman Yılmaz tarafından önce proje sunumu yapılmış, sonrasında köprü üzerinde uygulamalı anlatılmıştır.

Bölgemizdeki önemli sanat yapılarının uygulamasına şahit olma konusunda tüm imkanlarını sunan başta Karayolları Genel Müdürlüğü Siirt 94 şube şefi Sayın Recep ASLANHAN’a sonrasında güzel anlatımları için Şantiye Şefleri, Özkan YETİŞTİRİCİ, Ekrem KOÇ ve Zaman YILMAZ’a teşekkür ederiz.

Arş. Gör. ABDULLİLAH YİLMAZ /
İnşaat Mühendisliği